Skogstur

Det er spennende å oppleve skogen fra hesteryggen! Vi rir langs Sjoa elv gjennom skogen i Nedre Heidal. Hestene beveger seg gjennom snøen på skogsbilveier og spennende stier. Hele vinteren har vi ridetur både lørdag og søndag kl 11.00. I vinterferien og i påsken har vi ridning flere dager i uken. Ta kontakt for å melde deg på!

\

TIDSBRUK: 3 timer

\

PASSER FOR: erfarne

\

ALDER: anbefalt 12 år og oppover

Praktisk informasjon

Dette er et 3 timers opplegg. Utgangspunktet for turen er gården vår i Nedre Heidal. Vi rir i ca 1.5 timer i skogen langs elva Sjoa. Etter turene tar vi en kaffepause på tunet. Denne turen passer for de som har rideerfaring fra før.

Hva trenger du å ta med deg?
  • Godkjent ridehjelm, hvis du ikke har får du låne hos oss
  • Gode, varme vinterklær
  • Gode, varme sko, helst over ankel
Mer informasjon

I Heidal har vi som regel stabilt vintervær, med mye snø. Kle deg derfor godt når du skal ut på ridetur. Når man sitter stille i salen er det viktig å ha varme sko og votter eller hansker. Det er lurt å ha med en tynn lue til å ha under hjelmen.

Ofte stilte spørsmål

Hvilken type hester har dere?

Vi har islandshester, dølahester, fjording, haflinger og welch.

Er hestene snille?

Hestene våre er veldig snille. Vi bruker mye tid på å trene hestene våre slik at de kan ta gjestene våre med på trygge turer i fjellet.

 

Hva aldersgrensen for å delta på ridetur?

For å delta på rideturene hos oss må du være minst 12 år. Hvis du er under 12 år må du ha rideerfaring og være i følge med voksne.

Må jeg kunne ri for å være med på tur?

Vi tar med både erfarne ryttere og nybegynnere på tur. Vi legger opp turen etter de som kan minst.

 

Er det farlig å stå bak hesten?

Det er ikke farlig å stå bak hesten, hvis hesten vet at du er der. Kom aldri løpende mot en hest bakfra, da kan den bli skremt. Hvis du syns det er skummelt å gå bak hesten, kan du holde en hånd på bakparten og gå rundt nær inntil hesten. Generelt gjelder det å oppføre seg rolig rundt hestene, det gjør hestene trygge på deg.

 

Hva slags utstyr trenger vi?

Ta på deg vanlige fritidsklær hvis du ikke har rideklær. Husk å ta med varme klær, været skifter fort på fjellet. Har du ikke ridehjelm selv, kan du låne av oss.

 

Blir det tur hvis været er dårlig?

Vi er ute i all slags vær. Bare man er godt kledd kan opplevelsen være like fin i regn som i sol.

Mulighet for overnatting

Det er mulighet for å overnatte hos oss på Øien Øvre i forbindelse med de ulike aktivitetene. Hos oss kan du nyte stillheten og roen, tett på naturen. 

Ta kontakt med oss

Ring oss gjerne

+47 480 96 564

Mail sendes til Kristin Knørr:

[email protected]

Besøksadresse

Sommer

Høgsetervegen 728
N-2677 Nedre Heidal

Vinter

Sjolivegen 160
N-2677 Nedre Heidal

Sommeradresse

Vinteradresse