Om oss

Øien Øvre – en gammel gard

Øien Øvre er opprinnelig en husmannsplass. Gården ble grunnlagt på begynnelsen av 1800 tallet. Gården har vært i vår familie siden 1879, da min tippoldefar kom hit sammen med sin familie. Opp gjennom årene har driften endret seg i takt med samfunnsutviklingen ellers.

I dag består drifta av hester og sauer. I tillegg til dette er vi med i en samdrift som driver melkeproduksjon i et topp moderne robotfjøs. En viktig tilleggsnæring på gården er vårt Inn på Tunet tilbud. Vi driver også aktivt med rideturer og rideundervisning.

Vi har hester i alle størrelser og aldre som bare venter på å få bli kjent med deg. Hos oss kan du gå kurs og lære deg god hestehåndtering. Du kan gjerne melde deg på en ridetur i vinterskogen eller en langtur på fjellet. Vi har flere trygge kjørehester som kan ta deg med på kanefart i vintermørket. Vi har aktiviteter som passer for de fleste, både barn og voksne.

Kristin

Kristin

Jeg er hestenerden på gården. Etter at jeg gikk en utdannelse i Sverige i Integrerad Ridkonst, har jeg blitt mer og mer interessert i samspillet mellom hest og rytter. Det er viktig at vi jobber med hestene som en likeverdig partner. «Ridning ska vara välgörande och roligt för både häst och ryttare, en stund av samvaro som båda ser fram emot.» Sier Christina Drangel om Integrerad Ridkonst.

Hos oss lærer du å håndtere og ri hesten din etter disse prinsippene.

Inn på tunet

Inn på tunet (IPT) er tilrettelagte og kvalitetssikrede velferdstjenester på gårdsbruk. Tjenestene skal gi mestring, utvikling og trivsel. Aktiviteten i tjenestetilbudet er knyttet opp til gården, livet og arbeidet der.

Alle som har behov for et avbrekk i hverdagen er hjertelig velkommen til Øien Øvre! 

Bli med på en vanlig dag på gården, vi har mange dyr og aktiviteter av forskjellig slag. Vi har tilbud for brukere innen psykiatri, mennesker med funksjonshemminger, og ellers andre brukere som kan ha behov og nytte av et tilbud på gården. Skoleklasser som vil komme og se hvordan en moderne gård blir drevet er velkommen til en dag med læring i praksis. Barnehager kan komme på dagsutflukter til oss. Vi griller pølser, kjører tur med hest og vogn, klapper og mater dyrene.

Til seters om sommeren

Hver sommer tar vi med alle dyra og flytter til fjells. Her bor vi på den gamle setra vår fra ca 15. juni til 1. september. Her lever vi på gamlemåten uten innlagt vann og strøm. Dette er så avslappende og stressfritt at alle burde prøve det!

Ta kontakt med oss

Ring oss gjerne

+47 480 96 564

Mail sendes til Kristin Knørr:

[email protected]

Besøksadresse

Sommer

Høgsetervegen 728
N-2677 Nedre Heidal

Vinter

Sjolivegen 160
N-2677 Nedre Heidal

Sommeradresse

Vinteradresse