Hest og velvære

Dette kurset er nyttig for alle som ønsker å forbedre sin bevegelses og koordinasjonsevne, øke generelt velvære og evne til å håndtere stress og livsutfordringer.

På Øien Øvre kombinerer vi Feldenkraismetoden med bruk av hest. Våre kurs består av øvelser for rytteren, øvelser for hesten og øvelser for hest og rytter sammen.

Om Feldenkraismetoden

Feldenkraismetoden er en pedagogisk metode hvor vi utvikler deltagerens evne til å være oppmerksom på og sanse seg selv og sin kropp, følelser, tanker og handlinger. Vi utforsker våre bevegelser, lærer problemløsning, lærer å lære. Det er selvutforskning for å utvikle nye muligheter og løsninger på opplevde begrensninger.

En viktig kjerne i Feldenkraismetoden er ideen om å lære å lære, om oss selv, det kroppslige selvet og gjennom oppmerksom bevegelse. På tross av at Feldenkraismetoden ikke er en terapeutisk metode så opplever mange også reduksjon både av smerter og fysiske og emosjonelle begrensninger.

(Kilde: Feldelkraismetoden.no)

Når du kommer til oss, vil du finne roen og være tilstede her og nå. Vi fokuserer på opplevelser som gir mestring, velvære og økt selvfølelse. Vi arrangerer helgekurs for deg og dine venner. Vi kan skreddersy kurs for dine ansatte. Vi har troen på at det å kombinere øvelser for kroppen med det å ha kontakt med dyr, har en viktig terapautisk effekt i en travel hverdag.

Avslapning på Hest og velvære-kurs på garden Øien Øvre, Heidal
Hest leies på åker under Hest og velvære-kurs på garden Øien Øvre, Heidal
Samling på Hest og velvære-kurs på garden Øien Øvre, Heidal

Program 

Fredag ettermiddag blir dere hentet på Otta stasjon. Dere blir innkvartert i sjarmerende dobbelt rom i de gamle husene på Nordre Ekre. Her blir alle måltidene servert og dere får også med nistepakke som spises i matpausen hos Øien Øvre.

Fredag starter vi med en teori kveld der vi blir bedre kjent med hverandre. Lørdag starter i stallen, en stille stund med hestene. Siden jobber vi på ridebanen med hestene, før vi har en øvelse uten hest på kvelden. Avslutning på Nordre Ekre med en bedre middag. Søndag starter vi i stallen, en stille stund med hestene. Siden jobber vi med hestene på ridebanen. Dagen avsluttes kl. 14.30. Dere blir transportert tilbake til Otta for avreise.

Koselig måltid under Hest og velvære-kurs på garden Øien Øvre, Heidal

Hva koster det?

Pris på kurs og opphold: kr. 6800,–
Tillegg for enkeltrom: Kr. 300,– 

Mer informasjon og booking, ta kontakt!

Ta kontakt med oss

Ring oss gjerne

+47 480 96 564

Mail sendes til Kristin Knørr:

[email protected]

Besøksadresse

Sommer

Høgsetervegen 728
N-2677 Nedre Heidal

Vinter

Sjolivegen 160
N-2677 Nedre Heidal

Sommeradresse

Vinteradresse