Inn på tunet

Alle som har behov for et avbrekk i hverdagen er hjertelig velkommen til Øien Øvre! 

Bli med på en vanlig dag på gården, vi har mange dyr og aktiviteter av forskjellig slag. Vi har tilbud for brukere innen psykiatri, mennesker med funksjonshemminger, og ellers andre brukere som kan ha behov og nytte av et tilbud på gården. Skoleklasser som vil komme og se hvordan en moderne gård blir drevet er velkommen til en dag med læring i praksis. Barnehager kan komme på dagsutflukter til oss. Vi griller pølser, kjører tur med hest og vogn, klapper og mater dyrene.

Aktiviteter

Se de ulike aktivitetene vi har.

For priser og nærmere informasjon, ta kontakt. Vi skreddersyr opplegget etter den enkelte klient.

Fjellturer

Vi tar imot brukere på setra, der vi kan gjøre forskjellige aktiviteter med hestene, vi griller pølser og koser oss. Hvis noen har lyst til det, kan vi gå en tur i fjellet. Det er flere fine turer å gå i området rundt setra.

Skogsturer

Vi har ryddet en gammel sti i nærheten av gården. Her går det an å ta en tur og bli kjent med en del av gårdens hisorie. Det finnes også flere andre fine skogsturer vi kan ta, ikke så langt fra gården.

Rideturer

Vi har flere klienter som har ridning som hovedaktivitet. Opplegget tilpasses den enkeltes ferdigheter. Vi begynner treningen med å bli kjent med hesten. Kanskje det er nok bare å pusse og stelle hesten de første gangene. Etterhvert begynner vi med leieturer, der vi leier hestene. Når klientene er trygge på det, får de prøve seg på egen hånd.

Kjøring med hest

Nesten hver uke tar vi en kjøretur med hest og vogn. dette er en fin aktivitet for dem som ikke vil ri selv, da kan de komme seg ut på tur sammen med andre også.

Arbeidstrening

En viktig del av tilbudet vårt er arbeidstrening der klientene er med på det daglige gårdsarbeidet. De får stelle og fore dyra, pakke ved og andre oppgaver som egner seg. Hver tredje uke er de med på stellet i Nedre Heidal Fellesfjøs. Her driver vi melke- og kjøttproduksjon i et moderne løsdriftsfjøs.

Bærturer

Hver vår er vi travelt opptatt med å sette poteter og løk og så forskjellige grønnsaker. På høsten tar vi opp grønnsakene og bruker dem i matlaging på gården.

Grønnsakshage

Hver vår er vi travelt opptatt med å sette poteter og løk og så forskjellige grønnsaker. På høsten tar vi opp grønnsakene og bruker dem i matlaging på gården.

Andre aktiviteter

Det finnes sikkert mange andre aktiviteter å drive med. Dette tilpasser vi etter interesse og evnene til den enkelte. Det er bare fantasien som setter grenser for hva vi kan gjøre.

Ta kontakt med oss

11 + 12 =

Ring oss gjerne

+47 480 96 564
+47 994 49 393

Mail sendes til Kristin Knørr:

[email protected]

Besøksadresse

Sommer

Høgsetervegen 728
N-2677 Nedre Heidal

Vinter

Sjolivegen 158
N-2677 Nedre Heidal

Sommer

Vinter