LightWeb
 
Ring oss
+47 48 09 65 64
+47 99 44 93 93

                                                                            

                                                                                LightWeb
Ridning
 

Fantastiske rideturer i Nasjonalparkriket, er vår spesialitet. Ta med deg venner og kjente og få en enestående naturopplevelse i Heidal. Våre rideturer har forskjellig lengde og er beregnet for alle nivåer av rideferdighet. Hvis du ikke har lyst til å ri, kan vi kjøre tur med hest og vogn. Si fra når du ringer, så legger vi opp turen etter dine ønsker.

Barn under 12 år må være i følge med voksne. Vi har fjellvante hester og alle turene er guidet av erfarne hestefolk.

I sommersesongen holder vi til Høgsetra i Nedre Heidal. Rideturene legges opp med utgangspunkt i Øien Øvre seter og går innover fjellet i retning Murudalen og Skåbu. Vi legger opp til halvdagsturer og heldagsturer, samt overnattingsturer av forskjellig lengde.


Det er lurt å ta med:
  • God bukse uten kraftige sømmer på innsiden av lårene
  • Gode sko, helst over ankel
  • Vindtett jakke
  • Regnklær
  • Fotoapparat
  • Solkrem
  • Godkjent ridehjelm kan du låne av oss, hvis du ikke har en selv. 
Halvdagstur:
 
Dette er et 4 timers opplegg. Dere er med og henter hestene, pusser og saler opp. Vi drar så ut på tur i fjellet. Vi rir i ca 2.5 timer med en kaffepause underveis, før vi vender tilbake til setra. Denne turen passer for de som har lite rideerfaring.
 
Heldagstur:
 
Dette er et 8 timers opplegg. Dere er med og henter hestene, pusser og saler opp. Vi drar så ut på tur i fjellet. Vi rir i ca 6,5 - 7 timer med en lengre matpause og evt. en kaffepause underveis, før vi vender tilbake til setra. Denne turen passer best for de som har ridd en del før.
 
Vi har turer hver dag kl. 11.00. Ta kontakt med Kristin på tlf. 48096564 eller Tor Even på tlf. 99449393 for påmelding.
 
Tredagerstur:
 
Første dag møtes vi på Høgsetra, hvor dere får møte hesten dere skal ri i tre dager. Hestene pusses og sales opp og bagasjen blir pakket. Turen går mot Breistulen i Skåbu, og videre til Mugsetra hvor vi overnatter i lavvo. Dag to rir vi mot Nysetra i Murudalen inn Griningsdalen til Sjodalen og Hindseter Fjellhotell. Her er det middag og overnatting. Siste dag starter vi fra Hindseter og rir langs Sjoa forbi Stuttgongfossen og ned til Ridderspranget. Videre rir vi over til de gamle seterstulene Stålane og Kvernbru før vi vender tilbake til Høgsetra.
I løpet av de tre dagene turen varer sitter vi ca 24 timer i salen. Turen passer best for øvede ryttere.
 
Ukestur: 
 
Fra sommeren 2016 har vi rideopplegg som varer en uke. Vi har et samarbeid med den tyske reisearrangøren Urlaubspferd. Se link til tilbudet her: http://www.urlaubspferd.de/wp-content/uploads/s159.pdf 
 
Vinterridning:
Det er spennende å oppleve vinterlandskapet fra hesteryggen! Turene går langs Sjoa og i skogen i Nedre Heidal, hestene beveger seg gjennom snøen på skogsbilveier og spennende stier. 
Hele vinteren har vi ridetur på søndag kl 11.00. I vinterferien og i påsken har vi ridning flere dager i uken. Ta kontakt for å meld deg på!
 
Rideundervisning
 
Rideundervisning og ridekurs arrangeres hele året. Vi tar imot barn og voksne som har lyst til å lære seg å ri på en måte som tar hensyn til hestens natur. Vi jobber etter prinsippene for Integrert Ridning. Kurset omfatter tteam og ttouch (leieøvelser og massasjeøvelser), lange tøyler, rettstillende longering og ridning etter biomekaniske prinsipper.
 
 
 
 
 
Mindfulness og Ridning

Mindfulness gir deg  muligheten til å leve mer her og nå. Sammen med Annki Daudon arrangerer vi kurs i Mindfulness og Ridning.
For mer informasjon om kurset, se på hjemmesiden til Annki her: http://www.annki-gestalt.no/
 
Påmelding til Annki på tlf 92464898 eller Kristin på tlf 48096564
 
Ferie i Heidal
 
Heidal har mange andre aktiviteter å tilby hvis du har tenkt deg på ferie i Norge. Nedenfor finner du linker til mange av de som driver med aktiviteter, servering og overnatting i nærheten.  Den nye utgaven av magasinet FJELL er nå ute. Ta en kikk på det her:
https://issuu.com/rondanedovrefjell/docs/fjell_2017_issuu
 
 

LightWeb


Om oss

Hestene våre

Ridning

Kjøring

PriserSommer: Høgsetervegen 728
Vinter: Sjolivegen 158

N-2677 Nedre Heidal

+47 48096564

+47 99449393

kr-k@online.no

 

 

© LightWeb